Selamat Tinggal :'(

01:05 am | 29.12.12

assalamualaikum semua , sekarang dah kul 1 pagi . so bolehlah kan kalau kita nak say good morning kat korang. al maklum lah dah pagi nih . takkan nak say good nite lagi kot . >.< ade lagi erk yang belum tidur ? buat ape nih ? suka sangat jadi BURUNG HANTU ye * biar diri sendiri pon camtu jugak * sebelum nih takde idea nak update status .sekarang dah ada . hehehe . jangan kisah sangat tentang tajuk entry kat atas tuh . nih bukannya kisah sedih pon . so korang tuh jangan tunjuk muka terkejut sangat.tutup mulut tuh. hehehe :P sebenarnya kita ucap selamat tinggal tuh tuk tahun 2012.dalam beberapa hari lagi kita dah masuk tahun baru . 2013 . ceh ~ nape cepat sangat erk tahun baru nih. taknak lah . lau tahun baru maknanya umur kita pon semakin meningkat, maknanya tahun depan kita dah 19 tahun ,dah takleh dah nak buat muka cute lagi.coz dah tua bangka . hahaha :D kang buat muka camtu ade plak yang jelly-jelly dan maki hamun kita. naya tahu . hahaha :]
korang tahu kan kita nih asal kelantan . korang tahu tak 1.1.2013 di negeri kita sekolah dah buka.tak tahu kan ? heheh . .ala kita tak puas lagi tau nak holiday . tak boleh ke jangan sekolah * taknak pandai jangan sekolah * ehh ! kita nak sekolah lah . kang tak sekolah takleh kahwin plak. kihkihkih tuh jewp motifnya erk . adeQ-adeQ jangan tiru kat umah ye . kakaQ mu ini memang glerr - glerr sikit. hehehe takmo malas-malas . dulu kalau kita malas-malas mak kita rotan jewp kita. baru kita bangun g sekolah. awak-awak semua plak camne. ?
sempena tahun baru nih kan ? kita ada lah beberapa azam yang kita nak gthu kat korang semua . tapi kita tak boleh nak janji jugak . nafsu nih kuat sangat . FACEBOOK tuh selalu ada dalam kepala.asyik ingat jewp. 
1 : kita berazam kita dapat 4.0 dalam stpm sem 2. [ insha allah ] kalau kita usahakan . 
2 : kita nak ramai kawan , kalau boleh semua nya jenis yang boleh di bawa ketika kita susah atau senang .
3 : kita nak family kita sentiasa sihat  . . 
4 : kita nak berjimat cermat , taknak boros sangat . 
5 : kita nak sayang dia sorang jewp * selama nih pon sayang dia jewp *
tuh jewp kot azam kita,nanti ada azam yang baru kita update lagi . hehe . asyik kita jewp yang cerita azam yang baru . korang camne ? tak aci lah  kalau korang jewp tahu yang kita .kita nak tahu azam korang jugak . komen entry nih gthu azam korang tau . hehehe :] sayang korang . . . 
sebenarnya kita pon ade cerita sedih nak cerita kat korang jugak . 2 hari lepas kan kita janji nak jumpa dengan my baby kita kan , tapi tak jadi coz tibatiba jewp hujan. hukhuk sedih kita * sambil lap hingus * kita berharap sangat nak jumpa dia tapi nak buat camne dah tak sempat . semalam pon kita ajak jumpa jugak tapi dia bz . coz esok hari pertunangan kakaQ bby kita . dia mesti bz kan ? tentu takde masa nak meseg ngan kita. awak-awak kita rindu awak lah . nak jumpa pon tak sempat.kita nak bagi hadiah pon takleh kat awak . abis blerr awak boleh pakai baju yang kita beli tuh . teringin nak tengok awak pakai sayang . hukhukhuk ~ tak kesampaian :'(
esok awak dah pergi melaka . nak sambung stdy dah kan ? ala kita tak sempat lagi nak manja ngan awak , awak ada orang tanya lah blerr kita nak kahwin . kita tunggu 5 tahun lagi kan awak ? sekarang kita samasama tak matang lagi . awak kita himpun dulu duit banyak-banyak pastu baru kita kahwin tau . eh ! ape yang kita mengarut tak tentu pasal nih . dah lari tajuk . hahaha .. >.<
kalau camtu kita mintak diri dulu lah . maaf lah ye kalau ade terkasar bahasa . atau ade katakata kita yang buat orang tersinggung or pape lah . kita mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki . deal ? salam ceria everybody . muah setepek :* smile sweet chakk SARANGHAE hehehe !
SELAMAT TAHUN BARU --"

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

I Choose To Love You :')

07:55 pm | 22.12.12

awak,awak ingat lagi tak soalan yang awak selalu tanya tuh . [ kenapa biey untung couple ngan abang ? ] ingat lagi tak awak ? malam nih saya nak jawab soalan tuh.saya malu nak jawab depan awak so saya coret jewp kat sini hope awak sudi baca ye.awak ingat lagi tak ade satu peristiwa hitam yang berlaku dalam hidup saya.saya di fitnah ? ingat kan.awak beri semangat kat saya.taknak saya putus asa.awak saya selalu jawab yang ringkas-ringkas jewp bila awak tanya soalan tuh.camni jewp saya jawab ~ abang baik , encem dan faham biey ~ tuh jewp kan? sebenarnya bukan tuh.saya malu nak gthu dan saya taknak ungkit peristiwa hitam tuh.tapi malam nih saya nak luahkan jugak kat awak.sebab malam nih istimewa ,saya berdebar tunggu kepulangan awak. hehe >.< awak ingat tak budak laki tuh fitnah saya.dia kata dia pernah cium saya? padahal saya takpernah buat benda terkutuk camtu.saya di fitnah awak.tapi awak kata [ abang time biey ape adanya tak kisahlah camne pon ] awak ! TERHARUNYA saya.kalau saya kat tempat awak belum tentu saya akan kata camtu,tapi awak tak fikir panjang terus jewp kata camtu . awak tahu tak kata-kata awak tuh buatkan hati saya makin sayang kat awak.awak bukan jewp memahami saya tapi awak menyayangi saya sama cam saya nih dan jadi family awak . saya nak ucapkan terima kasih.awak buat hati saya berdebar,awak buat saya menangis,ketawa,dan awak buatkan saya rasa diri saya nih istimewa sangat. KOMAWO OPPA [ thanks sayang ]
dalam ramai-ramai lelaki yang mencintai saya . kenapa saya pilih awak ? sebab saya rasa awak boleh terima kekurangan saya.saya nih kadang-kadang barannya tak kena masa .kadang-kadang tuh saya ade jugak tengking awak.saya mintak maaf.saya takdapat nak kawal bila saya marah.selain tuh saya jugak pernah buat awak nangis . bukan sekali tapi banyak kali.awak tak pernah sebut perkataan PUTUS pada saya.tapi saya dah banyak kali sebut perkataan tuh.awak bila saya kenangkan semua yang awak buat kat saya dengan sendirinya airmata saya mengalir.saya tertanya-tanya kenapa lah dari dulu lagi kita tak berjumpa ye awak.rupanya ALLAH lambatkan kita bertemu untuk kita memahami pasangan masing-masing.sekarang saya dah faham serba sedikit tentang awak,dan awak pon sama.>,<awak , saya tak secantik EX awak dan awak tak seencem EX saya .tapi saya ase awak bf saya yang paling encem .hehe tapi kita tetap bahagiakan ? awak dan saya bila kita bersama yang cantik bertambah cantik yang encem lagi encem kan ? hehehe** awak nak tahu saya tak perlu lelaki yang macho, kaya yang saya perlu lelaki yang boleh bimbing saya.tuh yang saya nak awak.dan saya cukup yakin awak boleh buat semua tuh . saya tahu setiap perancangan NYA tentu akan ade hikmahnya.kita sebagai hambanya haruslah menunggu dengan sabar dan bertawakkal dengan ape saje ketentuanNYA . saya sentiasa berdoa semoga kita kekal bersama.awak dan saya bersatu ..
amin ^_^
awak, saya pilih untuk terima awak bukan kerana awak sentiasa memberi ape aje yang saya mintak tapi saya pilih awak coz awak orang pertama yang sudi menangis demi saya.saya selalu titiskan airmata untuk lelaki tapi lelaki tak pernah buat camtu kat saya.dan sekarang awak orang pertama yang camtu.saya tak tahu nak berterima kasih camne lagi kat awak.awak tahu tak ? saya harap awak lah lelaki yang terakhir yang akan bertahta di hati saya.
andai kata lah kita hadapi masa yang sukar untuk kita bersama.saya mohon pada awak.bersabarlah dan sentiasa gapai tangan saya.jangan pernah tinggalkan saya.saya yakin kalau cinta kita tulus dan di redhai kita pasti akan bersama awak. . awak senyum lah.saya ade jumpa satu lagu nih dalam YOUTUBE.saya tujukan lagu nih khas buat awak.saya nak awak dengar ye.lagu nih lagu k-pop.awak tak kisahkan ? lirik dia best sangat awak . dan tajuknya I CHOOSE TO LOVE YOU . . .
awak dengar dan hayati liriknya tau.awak WELCOME HOME.saya tunggu kepulangan awak dengan senyuman yang paling manis . hehehe :D


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Terima Kasih Awak ! (=

04:18 pm | 20.12.12
assalamualaikum rakan - rakan semua.hari nih kita taknak mention sape-sape pon . tapi kan entry kita kali nih khas buat si dia yang jauh di melaka . awak-awak esok dia dah balik kelantan lah.semoga dia selamat sampai . jangan lah ade pape yang pelik berlaku kat dia. amin ^^ kita nak kongsi sesuatu .hehe hari tuh kita dapat hadiah dari dia.benda yang kita nak tau .TERHARU glerr ! dia usaha carikan untuk kita.benda tuh bukannya murah .dia pelajar lagi . tapi demi kita dia sanggup . harganya rm200 . mahal kan ? kita bukan nak menunjuk tapi kita nak kongsi ngan rakan-rakan semua . ehem-ehem ~ dia bagi kita phone lah , cantik ,kecik jewp tau . warna putih. hehehe .sebenarnya fon tuh dia bagi dah dekat 3 minggu tapi sekarang nih kita baru ade peluang nak cterr kat semua. hehehe maklum lah bz sikit kebelakangan nih. * dah macam YB lah plak .hehe  * pic yang kita tangkap nih tak jelas sangat tapi boleh lah korang tengok erk . hehe >.< 
camne ? cantik tak ? hehe abaikan muka kita tuh .korang just tengok phone tuh jewp. korang-korang kita salah beli cover lah.kita beli cover champ biasa . yang kita guna sekarang nih samsung champ noe . hehehe 
tak kisah lah cantik ke tak yang paling penting kita ase cantik sangat . kita beruntung tau dapat dia yang baik hati .yang selalu sayang kita. >.< korang pernah tak impi2 sesuatu yang korang nak.? pastu mimpi tuh jadi kenyataan . tak pernah kan .ade jugak yang pernah. macam kita. dulu kita selalu fikir . kalau kita couple ngan seseorang tuh . kita nak dia bagi hadiah bear besar , telefon . kita bukan nak hadiah yang mahal-mahal tapi kita nak hadiah yang boleh buat kita sentiasa ingat dia.sentiasa berada di samping kita. tuh yang kita nak sangat :\
korang-korang kita jugak bli tau hadiah kat dia.benda nih dah lama dia nak tau.dah setahun asenye.selalu nye kita beli lah apepon tak pernah menjadi .beli kasut , kasut besar. beli selipar , selipar kecik . hehe tapi sekarang nih kita beli kasut lagi , kasut yang dia nak . setakat harga rm135 tak berbaloi cam harga phone yang dia bagi kat kita tuh . tapi kita tahu dia suka sangat. dia kata kasut yang kita pilih tuh sesuai ngan dia.cantik .Ohsome ! hehe . kita eppy tau dia kata camtu . mula-mula ase susah hati jugak tapi blerr dia dah kata camtu akhirnya kita tersengeh jugak , :') eppy - eppy 
fokus kat bawah okey , kat kasut tuh ? camne ? ohsome tak ? hehehe ~ selain itu , hari tuh kan kita holiday kat perak . so kita ade beli t-shirt untuk dia. tapi tak tahu cantik ke tak ? kita dah pakai pon . hehehe . nanti kita bagi lah . hehe >.< warna t-shirt tuh warna kegemaran kita lah. warna HIJAU ,, alolo . sweet tak kita ? hehe ') [ perasan jap :P ]
hahaha ! kelakar kan pic ? jangan ketawa. kita nak tnjuk pic baju jewp bukan benda lain pon .hehe abaikan muka kita yang entah pape tuh.haha :'( sedih lerr. apesal muka cam tahan uhukk tuh . hahaha . sori . 
kita nak gthu sesuatu at bf kita . [ sayang , thanks tuk fon tuh . sekarang nih b tak dapat lagi nak balas setimpal nya dengan apa y sayang bagi . nanti ade duit b bagi lah ye . hehe . i love you sayang ] muahh setepek :* okey lah nanti kita berceloteh lagi tau . daa , assalam semua . ceriakan hari anda dengan SENYUMAN..


                                                                                                               Aisya Ieyka VS Miss Celotehh

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

jangan PUTUS ASA ^^

08:21 pm | 19.12.12

assalamualaikum rakan blogger , facebooker , tweet .entry nih khas buat adeQ-adeQ PMR tahun 2012.sebagai kakaQ kita nak kongsi sesuai ngan adeQ-adeQ semua.sebelum tuh kita nak adeQ-adeQ banyak bersabar. jangan sedih-sedih . PMR nih bukan penentu adeQ - adeQ dapat masuk u ke ape , just nak tentu kan kelas jewp . adeQ-adeQ tak dapat nak masuk aliran sains ? takpe ^^ tak semua aliran sains dapat masuk u tau . percaya kata kakaQ. ade usaha , tekad dan kesabaran kejayaan pasti dalam tangan .
 >.< kakaQ pon bukannya pandai sangat so nak ajar korang semua asenye tak sesuai kot , tapi kakaQ nak kongsi lah serba sikit tentang form 4 dan form 5 . 
mungkin adeQ-adeQ fikir form 4 dan form 5 nih mencabar .bagi kakaQ kalau usaha form 4 dan form 5 lebih mudah dari form 1- form 3 nak tahu nape ? coz subjek dia tak susah sangat . tapi tuh khas tuk kelas ekonomi cam kakaQ lah . yang sastera dan aliran sains kakaQ tak tahu ye . hehe =) novel untuk komsas amat-amat lah mudah . best plak tuh . dulu kakaQ ulang berkali-kali .. SUTERA DALAM LUKISAN . memang kakaQ suka sangat baca . coz novel tuh sama cam novel cinta yang kita dok baca.menarik sangat. tak bohong nih tau . 
nih tip untuk adeQ - adeQ form 3 :
1 : time cikgu mengajar mesti fokus coz blerr fokus adeQ-adeQ semua tntu akan faham. dan subjek yang cikgu ajar di form 4 akan di ajar blik di form 5 . serius nih . macam matematik . benda sama jewp yang keluar . 
2 : mesti stdy balik ape yang cikgu ajar , macam kakaQ 1 bulan nak pekse baru kakaQ stdy . so tak sempat nak kejar sayang . menyesal tapi nak buat camne dulu main-main sangat kan . tapi kakaQ dapat jugak u tuh walaupon main-main . tapi kakaQ tolak dan masuk form 6 . hehe :)
3 : mesti ada semangat daya saing . blerr kita tgk kawan kita berjaya kita mesti ase iri , bukan iri jahat tau . tapi iri yang kita pon nak berjaya cam dia . . 
4 : jangan malu tuk bertanya . adeQ-adeQ semua jangan malu nak bertanya tau . kalau kawan kita faham dari kita jangan segan-segan tuk tanya dia . kalau yang baik dia takkan kedekut . serius nih . 
5 : asenye stdy group lagi bagus , dulu kakaQ buat stdy group . blerr kita stdy bersama kawankawan kita benda yang susah pon jadi senang tau . kawan kawan akan bantu kita , kakaQ dulu pon kawankawan bantu jgk . tapi ade jgk y kakaQ tak faham . hehe [ suka main main tek ]
tuh jewp kot tip yang kakaQ boleh bagi tuk adeQ-adeQ kakaQ yang kakaQ sayang , akhir kata kakaQ xnak kamu semua sedih . banyak lagi masa tuk kamu semua berjaya . jangan putus asa . jangan jadi macam kakaQ . menyesal kemudian hari . . daaa semua :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Aku Terima Nikah Nye =))

1:02 am | 06.12.12
assalamualaikum rakan bloggers , facebookers , tweet ! tak jawab dosa tau .kita taknak tanggung.bagi salam sunat tapi jawab salam WAJIB hehehe >.< tuh satu cara nak HOT dalam facebook .hahaha~ 
okey-okey kita bukan nak cterr pasal tuh lah ,aishh nih lah asyik nak merapu jewp .bila nak menaip entry tentu kita nak merapu .bila nak merapu kita taip entry .ayayai pening 10 minit . hahaha... korang tengok atas jap . eh-eh jangan atas sangat tengok atas sikit dari entry jewp . hah betol lah tuh TAJUK entry... tuh bukan filem eh.tuh sekadar tajuk jewp.kang ade yang salah faham kata kita nak cterr sal filem " aku terima nikahnya " plak .hahaha ~ boleh lah tuh ase penampar free kan . :( kita nak cterr sal kita lah bukan sal orang lain.banyak kan benda-benda elok terjadi dalam hidup kita.alhamdulillah.syukur sangat pada ALLAH coz bagi kebahagiaan sampai camni sekali harap semua nih akan berkekalan hingga ke nafas terakhir.tak semua orang bertuah cam kita .ade yang hidup dalam tekanan takde langsung kegembiraan.kita harap kita tak jadi camtu.eh korang! kita nak gthu nih ma ehem-ehem kita berkenan lah kat kita .camne leh jadi camtu erkk? padahal ma ehem-ehem tak pernah pon tengok kita.bila kita tanya camtu kat ehem-ehem kita.dia jawab camni [ ma tahu anaknya camne ! dia tahu camne wanita yang anak dia pilih.walaupon dia tak pernah jumpa lagi wanita tuh ] u alls kita terharu glerr time tuh.cam tak sangka pon ada.yela kita mana pernah borak ngan ma ehem-ehem walau dalam fon sekali pon.TERHARU GLERR weii ~ serius.kita takkan main-main benda camni tau. tajuk atas tuh kita nak kasi gempak jewp.kita bukan nak cterr yang kita nak kahwin esok or lusa..sesaje buat tajuk camtu.. hehe! tak sabar betol ma ehem-ehem kita nak tengok kita kahwin ngan anak dia.ade ke camtu . kita malu 10 minit tau.hehe [ sekejap jewp malu ] kita selalu kata 5 tahun lagi baru kita nak kahwin . boleh ke ? hehehe..gatal plak.. :* tapi kan ape salah nya kahwin muda, asalkan masing-masing tahu jaga diri tahu tanggungjawab masing-masing asenye takde masalah kan? eh nak dengar tak budak sweet yang kita dok cterr dalam nih ngah tunggu kita lah .nak chatt ngan kita,tapi kita gthu dia yang kita ade keje .kita suh dia tunggu kejap.padahal kita nak tulis benda nih kat dia. hehe ! eh kita ada sediakan pic tapi u alls jangan plak ketawa kata kita nih syokk sendiri.nih memang bukti ehem-ehem kita yang antar tau .
tengok ! tutup mulut tuh. kang dah kata kita ade bukti .hehehe >,< kita tak bohong tau ...
to ehem-ehem : sayang my heart my soul my everything thanks so much sayang coz sudi terima biey yang serba kekurangan.dan perangai biey yang suka bertindak bukan-bukan nih.kadang-kadang biey kurang faham sayang.kurang beri perhatian kat sayang. biey mintak maaf dengan semua kekurangan yang ada pada diri biey,biey harap ape ajewp yang berlaku di harap sayang anggap semua nya sebagai permulaan dalam perhubungan kita , selama kita mengenali ini kita selalu gaduh,selalu timbulkan masalah , biey mintak ampun.mungkin biey jugak pernah berkasar dengan sayang,pernah tengking sayang dan jugak pernah curiga dengan sayang, biey mintak maaf.tuh semua berlaku coz biey terlalu cintakan sayang.sampaikan biey tak tahu nak luahkan camne lagi .biey harap hati sayang mampu menerima hati kerdil biey nih.walaupon biey serba kekurangan biey cuba tuh memenuhi kekurangan itu dengan kelebihan sayang . I LOVE YOU mngkin bukan forever tapi hingga biey mati . dan biey berharap kita bersama lagi hingga ke syurga sayang . amin . amin =))

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

(= hanya untuk mu [ CINTA HATIKU ]

05:58 pm | 03.12.12

assalamualaikum rakan bloggers , rakan facebookers , rakan twitters...
awak!hubungan kita dah hampir 2 tahun lah awak. camne leh jadi cepat camtu eh ? saya ase kita baru jewp kawan.baru jewp couple..hehehe ! awak kita sekarang ngah HOLIDAY tau tapi kan tibatiba jewp kita fikirkan awak.kita fikirkan [ awak tgh bt ape lah nih erk ] camtu lah awak .hehe~ sori erkk awak pon tahu kan yang kita nih xleh nak jauh dari awak. kemarin kan kita g pasar malam kat setiawan awak .. luas pasar malam tuh awak.penat kita jalan tau.tengah kita jalan kita tertengok satu baju nih.cantik awak..warna hijau! watna kegemaran kita tuh.kita pon ambik .kita cari saiz M .coz kita ase awak tak muat kalau nak pakai saiz S kan? hehehe. tahu tak kita dapat murah baju tuh.kita mintak makcik tuh turunkan harga tuh.kita takde duit sangat.tapi kalau kita tak beli kat awak nanti kita menyesal tau awak .
awak! awak suka ke kasut yang kita bagi hari tuh ? mesti awak melompat-lompat suka kan? kita tahu . hehe~awak-awak manja tak cara kita cakap nih ? cehh ! hahaha * dont jelly-jelly okey * awak ! fon tuh cantik sangat.sesuai ngan kita.cute, sweet sama cam kita.hehehe...kita suka lah awak.guna pon best! thanks banyak-banyak ye awak.awak baik sangat,.kita sayang awak kemah keming.awak lelaki paling terbaik yang pernah kita jumpa tau,
awak-awak try tengok atas sana.kita print screen tuh,kita nak tunjuk yang hubungan kita dah lama.kita tak pernah lagi bercinta selama nih ngan sapesape pon,awak orang pertama awak.kita kan tak pernah sayangkan orang lain selain awak,awak takmo jeles-jeles okey.kita janji kita tak pandang laki lain walaupon dia lebih kacak dari awak [ tapi ade ke yang lebih kacak dari awak ? ] mana ade.awak yang paling kacak dalam hati kita nih..kita dah tak pandang orang lain dah.hehe ! awak jewp yang pertama dan terakhir.itu yang kita harap awak. kita samasama berdoa pada ALLAH ye awak agar jodoh kita kekal hingga ke jinjang pelamin dan hingga ke akhir hayat ye awak. aminnn >.< awak senyum erkk ? tapi nape ? laa awak terharu ke? alolo jangan lah camtu sayang.nape nak terharunya.hehe ~ kita gthu benda betol nih awak.kita tak bohong.nih memang luahan hati kita lah awak..kalau awak nak tahu kita sayang awak dari dulu lagi.time awak jadi abang angkat kita lagi.time awak muda-muda gtu .[ sekarang dah tua erkk] hehehe . . 
awak nangis ke ? aishh ! laki takleh cengeng lah awak,betol tak ? kena strong .sampai camtu sekali awak terharu .hahaha laa cute nye awak nih . tak sangka betol kita yang future husband kita nih MANJA , CUTE , SWEET , dan ENSEM .hehe
thanks kat dia coz sudi tinggalkan awak tuk saya.sebab dia kita boleh kekal sampai sekarang.walau ape pon ujian yang kita hadapi .kita hadapi ujian tuh dengan tabah dan tenang awak.kihkihkih ! kita nak gthu nih .. ehem-ehem [ I LOVE YOU ]  
awak! cantik tak blog kita nih ? sebenarnya kita nak warna kegemaran awak dan kegemaran kita.tapi xde lah awak.yang ada pink blue jewp awak.awak-awak tadi kan ade budak nak ngorat kita dalam FACEBOOK.dia inbox kita awak.nak tahu ape yang kita buat .kita unfriend dia pastu kita block dia awak.eee~ kita tak suka lah laki miang-miang nih awak.awak kan tahu perangai kita camne.kita taksuka orang yang kurang sopan camtu.padahal dia dah tahu yang kita nih dah ada awak,sengaja gatal-gatal lagi ngan kita.mana kita tak marah nya awak... awak jangan jeles tau.kita dah guna pon kuasa hebat kita tuh. hehe :D
awak saya cinta awak  . SARANGHAE <3 awak kata nak tengok pic kita g DAMAR LAUT kan ? meh cini kita nak tunjuk . (=      
 


camne sayang ? suka tak ? hehe ! yang baru oren tuh kita baru balik pasar malam tuh . tengok tak plastik hijau tuh ? dalam tuh ade baju awak tau sayang . smile =)
daaa sayang , biey cinta kamu hingga akhir hayat ! sekiranya di izinkan oleh ALLAH >,<


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

RUNNING MAN datang [ M A L A Y S I A ]

1:49 am | 25.11.12
assalam , kita nak story-story lagi malam nih .takleh nak tidurlah sayang.>.< bf kita pon otwy balik.sekarang ngah tidur dalam bas .kita taknak ganggu dia.so blog jewp peneman kita . FACEBOOK ? boring lah malam-malam nih . xde benda nak update .tweet pon .mesti dah ramai dah tidur. =) so blogging jela yang boleh kita menggila nya. hehe ! 
eh ! try lah korang lempang muka kita nih .kita cam tak percaya satu benda nih.tak tahu betol ke tidak . [ dishh ! adoii sakit lah makcik pakcik. kita suh pukul manja-manja jewp yang g pukul betol-betol nape . ? sakit tau pipi kita :'( ] kihkihkih belakon ngeee~ korang percaya tak ? cehh ! korang pon mesti pening jugak kan. ? mesti tertanya-tanya .sabar kita nak gthu lah nih . RUNNING MAN nak datang malaysia lah . tengok-tengok korang pon terkejut . *tutup mulut tuh sayang* kang masuk lalat kita tak boleh nak tolong.tolong gelak boleh lah . hehehe. tapi kan tak kompen lagi lah sayang-sayang ku. jangan berharap sangat tau . kang menangis-nangis lau diorang tak datang sini. . kita pon tak pasti sangat . time kita on facebook kan .kita terbaca nih . * ceh siap print screen lagi * nah tengok bawah nih :P
tengok dah ade yang percaya kita ke ? so sekarang nih kita tunggu jela perlepasan dari SBS okey ! kalau diorang tak setuju . maknanya RUNNING MAN tak dapat lah nak datang malaysia. Oh ! jae suk . hukhukhuk :'( nak kata minat nih sampai meleleh hingus . haha >.<  jom kita tengok pic diorang . kita ada sediakan tau . nak katanya peminat nih . kihkihkih [ konon nya malu lah nih ]
eppynye kita ~ jom tidur . dah lewat nih . zzzZZZ =.= sebelum tuh hugs and kissess :*



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

P|E|N|G|A|L|A|M|A|N mencipta |K|E|N|A|N|G|A|N

10:48 pm | 24.11.12
assalam rakan bloggers , facebookers , tweets dan rakan-rakan yang lain jugak .sihat ke ? cehh !
* ceh wajib ke tanya camtu * no komen . hahaha >.< kita nak cterr cikit erkk ! video yang kita buat khas tuk bf kita menjadi popular lah . hahaha ! tak kusangka dan tak kuduga . thanks ye kat kawankawans yang doakan  hubungan kamu kekal ke jinjang pelamin dan hingga akhir hayat .thanks sangat =) hope korang pon akan eppy jugak .amin . cehhh ~ berbunga-bunga hati nih [ ADE SAPE-SAPE JELES TAK ? ] jangan jeles sayang,nanti kamu jugak akan jumpa insan seperti tuh . inn shaa Allah !
nak tengok tak video yang diorang dok komen sampai 90 tuh pastu like 292 tuh ? hahaha  
* bunyi sohor tuh * hehe <3
video

hehehe . kita ade sediakan komen-komen tuh tau . tak salah sekali sekala camni kan . kita nak gthu yang kita eppy sangat jewp . HARAP ALLAH SENTIASA MEMBERIKAN KEGEMBIRAAN ITU KEPADA SAYA DAN DIA DAN UNTUK KAWANKAWANS SEMUA JUGAK .amin . amin .amin ya rabbal alamin , sebenarnya kita nak buat kejutan kat bf kita nih . dari petang tadi lagi kita tak tahu nak update ape, sekarang kita dah ade idea. malam nih dia bertolak dari melaka ke kelantan. HOORAYY ! kita tak sabar tunggu dia sampai home sweet home tau . pagi esok kita mesti gesa dia suh dia tengok ape yang kita buat nih.. nih ade kita sediakan pic-pic . jangan kata kita glerr sudah lah erkk >.<

 
 


thanks yang sudi layan kita yang sedikit ting tong ini . hahaha :) nanti kita update lagi . hahah ! saja meluangkan masa yang terlebih nih kan . lau ase boring moh keluarlah dari blog kita tau :D daa dears semua !
hugs and kissess ♥ love capital b [ BASIT ]



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

pray for | G A Z A | :'(

09:36 pm | 18.11.12
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh , rakan facebookers , tweets , dan bloggers sekalian. sekarang ika ingin bercerita tentang keadaan malang yang menimpa GAZA baru-baru ini amat-amat dukacita sekali apabila berlakunya pengeboman yang terbaru , kenapa YAHUDI  terlalu kejam. ? mereka syaitan mereka juga manusia tapi mereka langsung tidak ada hati dan perasaan . >.< masyaallah ! sayu nye hati blerr ika tengok kanak-kanak yang tidak berdosa di perlakukan macam tuh.mereka masih lagi kanak-kanak. di minda mereka tidak pernah terdetik benda yang sedemikian .sebagai kanak-kanak minda mereka sudah tentu bermain , main dan terus main saja. di MALAYSIA kita tak pernah fikir erti kecekalan, kerjasama dan ketakutan.tapi di sana kanak-kanak 9 tahun keatas sudah pndai memegang senapang . terpaksa berperang. mereka tidak pernah cukup untuk mengisi perut mereka. sebagai negara yang aman . jom lah rakan-rakan semua . kita berdoa kepada ALLAH supaya di turunkan balasan kepada KAUM  YAHUDI yang sangat kejam itu . supaya mereka dapat balasan setimpalnya . amin --♥ 








lihat lah mereka , begitu menderita! setitis airmata kesakitan beribu - ribu pembalasan akan tiba. mungkin belum tiba masanya lagi . bila hari tuh sudah tiba tiada lagi keampunan =.= yang tinggal hanya pembalasan . 
jom kita sama-sama baca doa untuk kesejahteraan G A Z A , 
sama-sama kita berdoa. amin .amin .. ya rabbal alamin :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Coretan Buat Bakal S U A M I Ku :*

2:54 pm | 12.11.12
sebelum saya mulakan coretan C I N T A saya nih,saya nak gthu kepada yang benci saya.yang meluat dengan saya.plezz jangan baca kandungan entry nih.coz nanti kamu makin meluat kat saya.nanti air liur kamu akan meleleh dan makin membara . huhu SEKADAR PERINGATAN OKE ! jangan jelly-jelly nanti cepat tua . ngee ~ :*
Bakal Suami Ku ! mungkin kita tak tahu kita di jodohkan bersama atau tidak.tapi dengan segala ketentuan dari Allah benda yang tak mungkin terjadi pon akan terjadi kan ? Bakal Suami Ku, setiap hembusan nafas ku hanya mengingati kamu.mungkin kamu tidak sedar.setiap langkah , setiap perbuatan ku sentiasa membayangi rupa Mu.
sayang ! taknak jiwang-jiwang lagi.nanti kan bila sayang baca sayang boring plak.so sekarang nih biey nak buat kelakar-kelakar lak.supaya sayang boleh ketawa dengan riang. sayang [ I LOVE YOU SO MUCH ] ikhlas :* biey nak sayang senyum walaupon bermacam-macam masalah yang menimpa kita. sayang kan selalu gthu biey . kita kena kuatkan semangat.biey harap sayang akan kuat semangat.dan dengan semangat sayang tuh . biet mampu untuk berdiri tanpa jatuh sayang... sayang mesti terkejut tadi kan tiba-tiba jewp biey menangis kan ? biey mintak maaf ! >.< biey hanya nak perhatian dari sayang.nak sayang tahu walaupon biey tengah sedih tapi bila dapat dengar suara sayang biey terus eppy . sayang ! serius semalam biey menitis airmata bila sayang kata camni . . [ nape col kat no nih. ? no nih tengah cas ] biey kan mudah sensitif jadi blerr dengar camtu biey ase sayang marah biey . padahal biey tahu sayang tak marah pon kan ? 
sayang ! lepas satu - satu jadi benda nih kan ? maafkan biey . memang betol kata sayang . biey tak patut main benda alah tuh.baru semua nih takkan terjadi . serius biey gthu DIA MELAMPAU , tak sangka jadi camni kan sayang . sayang biey taknak sayang marah-marah . tengok keadaan camtu biey takut sangat . takut kehilangan sayang. 
biey janji biey dengar kata sayang. sayang  ! biey buka facebook sayang lah . hehe =) tapi boring lah sayang . so biey offline jela. 
sayang try dengar lagu nih boleh . biey nak sayang hayati lirik lagunye best sangat sayang. biey tahu lagu nih dah lama tapi liriknya memang biey suka sangat sayang.coz tuh biey nak kongsi dengan sayang.sayang sudi kan ? yeke ? hehehe thanks sayang . sebelum tuh sayang kena tekan dulu tanda love kat atas sebelah kiri .nanti pening plak sayang dengar 2 lagu . . oke sayang ? muahh cikit :* 
PERFECT TWO [ basit  ieyka ]
camne sayang ? best tak liriknya  .best kan sayang, yess !! mesti ucuk biey nih suka . muah ! iloveyou sayangku . .lama betol sayang nak balik kan ade 2 minggu lagi . biey kangen bangat sama sayang..hehe [ biey tak buat muka cute tau . biey kenyit mata jewp chakkk >.^ hehe ala jangan lah puji. biey tahu biey cute ] perasan jap .tak salahkan sayang . hehehe ! 
Wah! sayang senyum lah . alolo tomeynye sayang . kali pertama biey tengok sayang senyum lebar camtu . sejuk perut ma mengandungkan sayang 9 bulan 10 hari . biey plak sejuk mata memandang . hehe ~ sayang biey ada hadiah nak bagi kat sayang tau.nanti sayang balik KELANTAN biey kasi kat sayang tau. sayang SARANGHAE ! 
hari nih biey nak tulis panjang-panjang supaya sayang penat nak baca .hehe ! jahat tak biey ? ehh bukan jahat lah tapi nakal-nakal manja [ eh ada ke camtu . sukahatisaya lerr ] huhu kan sayang ? sayang, biey nak gthu sesuatu nih .sayang nampak ensem lha . aishh ! jangan kerutkan muka, sayang memang ensem tapi hari nih sayang MORE ensem . tak berkelip biey tengok sayang . auww ! wink # wink . hehehe senget betol lah biey nih. suka sakat sayang kan . sayang takmo marah -marah . hehe ~
atotatooii nape masam jewp nih . ? tak eppy ke baca entry biey nih sayang ? la upenye sayang rindu biey . tengok-tengok biey dah tahu ape yang sayang fikirkan . hehe 2 minggu lagi sayang  . nanti sayang balik kita jumpa tau . PROMISE :*
sayang ! nanti ada kesempatan biey coretankan lagi ase CINTA biey tuk sayang oke ! sayang take care .jangan lupa jaga makan jaga minum. mandi ikut masa. jangan stress sangat . dan yang paling penting sayang kena ingat ade orang-orang yang menyayangi sayang . PARENTS sayang dan NIH BIEY .hehe byebye my future husband . . .  :* hugs and kisses --- assalamualaikum !!



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Jangan Jadi Bayang-Bayang S A Y A !

1:59 pm | 11.11.12

assalamualaikum rakan semua . semalam kita sakit-sakit . hari nih pon masih sakit lagi . hujung tahun nih memang musim sakit kita ke ? asyik sakit jewp.
urmm ! sedar tak sedar dah genap setahun lebih saya kenal DIA. tapi tiap kali saya nak lupakan DIA . DIA akan terus jadi bayang-bayang dalam hidup saya.kenapa awak tak mahu keluar.jangan gantikan bayang-bayang saya dengan diri awak.saya tak rela .
mesti korang semua tak faham kan . ? tak pelah yang penting saya faham .kalau DIA pon faham .hope dia ambik ikhtibar dari semua nih. awak bukan untuk saya.saya takperlukan awak.jadi tolong lah berfikiran terbuka. tolong lah mature jangan jadi budak-budak lagi . tahap umur kamu tuh bukan di katogerikan lagi sebagai kanak-kanak.kamu sudah remaja sayang.so berfikiran luas sikit.. baru hidup sentiasa gembira . . 

YA ALLAH AMPUNKAN DOSA AKU SEKIRANYA AKU ADA MELUKAKAN HATI SESIAPA. .
YA ALLAH YA TUHAN KU. KAU BUKAKAN LAH HATINYA SUPAYA MENGINSAFI KESALAHAN DIRINYA. AMIN . AMIN . AMIN YA RABBAL ALAMIN !

DIA kadang-kadang baik dengan saya.buatkan saya salah faham.saya ingat DIA ikhlas sayangkan saya sebagai seorang sahabat atau lebih dari tuh. rupanya dia ade niat yang tersembunyi . kenapa perlu buat camtu  ? sedangkan saya dah gthu awak yang saya ikhlas terima awak sebagai kawan.lebih dari tuh saya tak mampu.awak jangan mnguji tahap kesabaran saya .kadang-kadang saya nih ade jugak perangai kekanak-kanakkannya.jadi awak jangan buat saya hilang pertimbangan .kadang-kandang saya tak sedar bila saya maki hamun orang.awak sebagai insan yang mature dan berpelajaran seharusnya mengerti perasaan ini...saya tak mintak benda bukan-bukan pon dengan awak.saya cuma mintak awak cuba fahami saya. dan jauhkan diri awak dari saya . tolong jangan jadi pontianak [ maya karim tuh ] saya takde pape yang perlu pulangkan pada awak sayang.saya hanya saya . insan yang tidak perfect . kadang-kadang punya banyak kelemahan. lagipon taraf saya dengan awak tak setanding . awak bagai rumah banglo . sedangkan saya hanya rumah teres . plezz lah awak . saya merayu berhenti jadi bayang-bayang saya.saya takperlukan awak dalam hidup saya.saya dah ade insan yang menyayangi saya.awak tak perlu buat amal lagi . saya tak perlu sedekah dari awak . F U L L | S T O P :* hugs and kiss 

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

perlu ke T I R U saya ? ? :*

07:50 pm | 04.11.12


assalamualaikum rakan bloggers , facebookers , dan tweets semua .sihat ke ? kita ? sihat lah jugak. korang nak tahu . minggu nih kita ase pekse besar tau .. tak sanggup asenye . nape mesti ase tertekan lagi tahun nih . doakan kita dapat buat dengan baik okey .
sekarang kita nak gthu . kita ase takpuas hati lah . taktahu nape.ade orang nak tiru kita . perlu ke ? kita bukan marah.cuma perlu ke dia buat camtu . ? asenye tak perlu . . cam xde keje plak .. urmm ! dia buat camtu sengaja nak buat orang tak puas hati ngan saya ke ? awak tolong jangan copy saya .saya tahu hak awak tuk buat ape jewp . tapi tak perlu lah copycat saya . awak jadi diri awak kan lebih bagus..saya tengok keadaan awak camtu saya ase kecian . wahai sahabat MOHON jangan jadi peminat rahsia saya lagi . saya taksuka. takde faedah nye tiru saya . [ SERIUS ] saya taksuka awak buat perangai camtu . jadi jela diri awak sendiri.saya ase sakit hati awak . tolong lah jangan buat camtu lagi ..
awak sememangnya menarik tertarik deboomm . . tak perlu di nafikan lagi . so sebagai pengajarannya.
jangan serabutkan lagi fikiran saya . >.< saya ngah serabut nak fokus tuk exam lagi . jangan buat saya stress bila tengok muka awak . 
jangan biar saya tak suka awak . jadi lah manusia yang jujur dengan diri sendiri . okey tak ?
tuh jewp kot yang saya nak luah kan . asenye saya yang terlebih fikir or ape . entah lah . yang penting tolong jangan T I R U saya . . .  walau sape pon awak . bila awak copycat saya . saya memang tak suka . FULLSTOP!

                                                               :: ieyka ::

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

"Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!".

assalam . jom join segmen nih ...
banner

http://3.bp.blogspot.com/-pwJ71Gn9B5M/UIIvUwfW9iI/AAAAAAAADcM/IUMX7RWlsDc/s400/belon.jpg

 TAG
http://wanieyniey.blogspot.com/
http://syasix.blogspot.com/


target : 600

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Saya Manusia Biasa :'(

08.33 pm | 22.10.12
assalamualaikum semua rakan blogger , facebooker , dan tweet semua . . . korang mesti heran nape pelik jewp tajuk entry kita kali nih.sekarang nih kita ada masalah .banyak betol dugaan menimpa kita.mula kita sakit . seminggu kita takdapat nak pergi sekolah.kita sakit.sesak nafas bagai.sampai terpaksa masuk wad kecemasan. >.< kita tahu tuh semua dugaan dari ALLAH tuk kita.
korang tahu hari nih, kita sedih glerr.taktahu kenapa jadi camtu . pergi sekolah pon ase sedih.ase nak nangis.nasib baik kawan kita ada kat sebelah kalau tidak dah lama kita nangis.tadikan kita ase nak balik sangat.nak luahkan masalah nih kat ma kita kat kakaQ-kakaQ kita.mungkin diorang memahami kita.kita pon taktahu kenapa kita di sisihkan oleh semua orang .mungkin kita jewp kot yang ase camtu coz kita tinggalkan sekolah terlalu lama.seminggu tuh adalah tempoh yang sangat lama.
tadi kan kita gurau ngan kawan kita.kita gtahu dia yang kita nak berhenti sekolah . marah betol dia kat kita. hehehe ! tapi jujur kita gthu kita memang ase camtu. urmm tadi kita sengaja jewp buatbuat happy.walaupon sebenarnya kita sikit pon tak happy. entahlah . tambah plak beberapa hari lagi nak exam tuk sem nih.lagi lah kita ase tertekan dengan semua benda. :*
awak semua boleh tolong kita tak . kita nak sangat awak semua tolong kita.kita ase kita ade buat salah lah .ade seseorang taknak kawan ngan kita.kita tak tahu kenapa ? kita dah tegur dia.tapi dia tak berapa nak jawab.kita nak tahu sebabnya kenapa dia taknak layan kita.dia ade tersinggung ngan kita ke ? kita ada kata sesuatu yang menyinggung perasaan dia ke ?
kan best kalau saya boleh tengok dalam hati awak.ape yang awak fikir pasal saya ^_^ ILOVEYOU kawan!
SAHABAT SELAMANYA - NAJWA LATIF 


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

kenyit ! kenyit ! chakk C O M E L =)

04.10.12 | 11.17 pm
assalamualaikum rakan bloggers , rakan facebookers dan rakan tweet . korang semua sihat .aishh lama betol tak updates blog kan ? rindu nak baca blog kita ke ? sori lah hari tuh kita trial.xleh nak updates entry,tapi sekarang boleh lah.haha! OMG!! rakan-rakan semua berat kita dah bertambah. dari 43 kg ke 46 kg . 3 kg naik tau.camne boleh jadi camni nih.sekarang kita dalam proses nak diet . doakan kita berjaya tau.kita xnak gemuk .lau gemuk merana lah kita. korang kita nak cerita nih,sepanjang tempoh kita tak updates entry kan macam-macam jadi kat kita.korang nak tahu.kat sekolah kita ade budak tak suka kat kita.nama dia atas bawah atas bawah [ bukan nama sebenar tuh ] hahaha.cian kita.kita takde pon ganggu dia.tapi tiba-tiba jewp fitnah kita macam-macam.kita tak sombong lah.kita akan tegur orang lau orang buat baik ngan kita. BETOL . tak bohong pon. buat ape kita nak bohong ,.bukan dapat pape pon. ^^ sakit hati kita tau bila kawan kita cerita pasal tuh  . kalau lah hari tuh kawan kita tak cerita tentu kita tak ase marah . tapi bagus jugak kawan kita cerita. kita tahu jugak cerita sebenar . takdelah SS[ syok sendiri ] >.< kita kan taksuka betol kalau pompuan tuh.tak payah nak kawan ngan kita ,kita taknak kawan.kita tak sudi nak kawan ngan orang camtu . kita taksuka.kita bukan berdendam tau.tapi kita tak suka pompuan yang tuduh-tuduh orang nih . suka jaga tepi " seluar " kita. bz body . kita betol-betol tak suka.
hye kawan semua.kita ada pic baru.tapi taktahu lah comel ke cantik ke or hodoh. kita snaps jewp.korang nak tengok ke ? kita boleh letak.tapi korang jangan kutuk pic kita tau.jangan sebab kita lama tak updates entry korang nak buli kita plak .ciann lah kat kita. hukhukhuk ! :'(




camne kawankawan yang bucuk?dah tengok pic kita.ape komen korang. cubby tak ? cubby kan ? urmm.tapi bf kata dia tak kisah kita gemuk pon . dia kata kita nampak cantik jugak. betol ke ? kita nak kepastian nih. boleh korang semua gthu kita. komen entry kita. kongsi -kongsi idea . =)
k lah kita taktahu nak tulis ape lagi nih. nanti kalau kita idea kita tulis lagi tau . nyte kawankawans semua . muah. kiss cikit . hehehe <3 assalam . 

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer